De populäraste tatueringsstilarna del 2

Asian

Asiatiska tatueringar anses oftast vara en stil för sig själv, men vi ska dela in dem i tre olika kategorier. När vi pratar om asiatiska motiv så menar vi de orientaliska.

a) Traditional Asian

Det tros att japanerna kan ha varit de första som nånsin tatuerat eller irezum (injicering av bläck under huden). Vissa tror att metoden går tillbaka ända till 10,000 f.Kr. Då tatueringarna hade spirituella eller dekorativa användningar, men vad vi anser är asiatiska tatueringar startade antagligen runt 1600.

Träkloss tatueringar är vad idag anses vara traditionella asiatiska tatueringar. De ursprungna konstnärerna fick deras talang genom att använda träklossar, och det var inte förrän det blev mode att ha tatueringar som de började tatuera, och använde oftast samma verktyg.

b) Modern Asian

Moderna asiatiska tatueringar är en mix av den traditionella asiatiska tatueringsstilen och den amerikanska tatueringsstilen. Motiven för tatueringarna är bland annat japansk och kinesisk mytologi, så som drakar, koifiskar, fenixar, fu hundar med mera. Dock så lånar den här stilen mer ifrån serietidningar och manga, istället för den traditionella stilen av träkloss tatueringar.

c) Kanji and lettering

Kinesiska och japanska bokstäver är så invecklade, att genom att skriva dessa logo-formade texterna är en konst i sig själv. Kombinationen av skönheten av texten och att det går att associera en mening med symbolen (för det är ett faktiskt ord) har gjort detta till en väldigt populär flashtatuering.

Kanji är den japanska termen för skrift som är lånad av det kinesiska hanzi karaktärssytemet. Båda typerna av karaktärer är populära som tatueringar.

Photorealistic

Realistiska tatueringar är en relativt nytt tatueringsfenomen inom tatueringar för två anledningar. För det första, eftersom tatueringar har blivit mer populära, så har talangen för konstnärer ökat. För det andra, teknologin för bläcket och pistolerna har utvecklats till en punkt då det har gjort det möjligt att göra fina linjer och detaljer. Realistiska tatueringar är vanligtvis porträtt, men även natur är ett annat vanligt motiv.

Celtic

Celtic tatueringar är hopsatta stora svarta linjer, och görs oftast endast av erfarna celtic tatuerings konstnärer, på grund av deras komplexitet. Celtic tatueringar uppkom i en form av krigsmålningar. Motiven för celtic tatueringar består oftast av Celtic symboler, så som ”the Celtic knot”, och djur. Ett annat vanligt, och nyare motiv är träd.

goblin / September 20, 2016 / Uncategorized